Iš visų raudonųjų žuvų rožinė lašiša laikoma paprasčiausia, tačiau ją galima paruošti ir taip, kad ji nuo stalo dingtų greičiau nei raudonieji ikrai. Sūdome su patentuota šliužo fermento druska, kurią tradiciškai naudojo Murmansko žvejai.
Ingredientai: 1 kilogramui rožinės lašišos reikia 3 šaukštų sausų krapų, 3 šaukštų stambios akmens druskos, tiek pat cukraus ir 100 mililitrų augalinio aliejaus.
Žuvį išfiluojame, išimame galvą, pelekus ir viską, kas yra viduje. Skerdeną supjaustome į tris gana plonus sluoksnius. Dabar giliame, patogiame dubenyje sumaišykite druską, cukrų ir krapus. Gautame mišinyje pamerkite žuvį.
Filė sudėkite į puodą, uždenkite dangčiu ir tiesiog palikite vėsioje vietoje 8 valandas.
Per tą laiką druska sugebėjo ištraukti beveik visą drėgmę iš žuvies – ne veltui sūdymas vadinamas sausu. Nuvalykite žuvį popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte druskos perteklių. Ir cukraus. Perkelkite filė ant grotelių ir kiekvieną gabalėlį lengvai patrinkite augaliniu aliejumi. Palikite per naktį vėsioje vietoje ir galėsite patiekti žuvį.