Įprasta skumbrė tampa tikrai vėsesnė nei brangioji lašiša!

Ingredientai:

skumbrė – 2 dideli
svogūnai – 5 vnt
juodieji pipirai – 12 žirnelių
kvapieji pipirai – 12 žirnelių
garstyčių sėklos – 40 grūdų
lauro lapas – 2-3 vnt
actas 9% – 50 ml
pomidorų pasta – 4 šaukštai.
augalinis aliejus – 120 ml
medus – 1 valgomasis šaukštas.
druska – 1 valgomasis šaukštas.

Paruošimas:

Skumbres supjaustykite dideliais gabalėliais.

Svogūną stambiai supjaustykite ir sudėkite į indą, ant viršaus uždėkite skumbrės gabalėlių ir vėl uždenkite svogūnu, tada dėkite į žuvį ir kartokite sluoksnius, užpildydami formą iki galo.

Paruoškite marinatą: į puodą supilkite šiek tiek vandens, suberkite pipirus, garstyčias, lauro lapą, medų ir druską. Užvirkite, įpilkite pomidorų pastos, medaus, acto ir augalinio aliejaus, išmaišykite.

Siūlome paragauti:  Žuvį kepame be aliejaus, neprarasdami traškios sūdytos plutos, kurią mėgsta mano šeima

Gautu marinatu užpilkite žuvį ir palikite parai.

Gero apetito!

233

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!