Ingredientai:
skumbrė – 2 dideli
svogūnai – 5 vnt
juodieji pipirai – 12 žirnelių
kvapieji pipirai – 12 žirnelių
garstyčių sėklos – 40 grūdų
lauro lapas – 2-3 vnt
actas 9% – 50 ml
pomidorų pasta – 4 šaukštai.
augalinis aliejus – 120 ml
medus – 1 valgomasis šaukštas.
druska – 1 valgomasis šaukštas.
Paruošimas:
Skumbres supjaustykite dideliais gabalėliais.
Svogūną stambiai supjaustykite ir sudėkite į indą, ant viršaus uždėkite skumbrės gabalėlių ir vėl uždenkite svogūnu, tada dėkite į žuvį ir kartokite sluoksnius, užpildydami formą iki galo.
Paruoškite marinatą: į puodą supilkite šiek tiek vandens, suberkite pipirus, garstyčias, lauro lapą, medų ir druską. Užvirkite, įpilkite pomidorų pastos, medaus, acto ir augalinio aliejaus, išmaišykite.
Gautu marinatu užpilkite žuvį ir palikite parai.
Gero apetito!